Teen tämän postauksen nyt kuitenkin, vaikka en ole saanut vielä ladattua kuvia koneelle edes. Muuten tää jäis kuitenkin tekemättä. Ehkä ne kuvatkin ilmestyy jossain vaiheessa. :D

Kyllä muuten pitää ihan paikkaansa, että matkailu avartaa. Ulkomailla sitä oppii arvostamaan mitä sitä itsellä on esim. ei täällä tule ostettuu vettä kaupasta, kaupassa on "oikeeta ruisleipää, salmiakkia ja lakritsaa". Vaikka matka ei ollut kuin viis päivää pitkä ja koulun järjestämä niin kuitenkin huomas kuinka erilainen kulttuuri on. Selvennykseksi siis, että olin Saksassa (Halle, Westfallen).

Siellä on muuten kevät paljon pidemmällä kuin täällä, kuvailisin melkein meidän kesäksi sitä ilmastoo siellä. Huomas kyllä ketkä ovat turisteja. Me suomalaiset opiskelijat kävellään kameroiden kanssa ja napsitaan kuvia joka asiasta ja kaiken huippu meillä oli päällä T-paidat ja shortsit, kun taas paikalliset valittelivat kylmää ja kulkivat takit päällä.  Varmaan naurovat meille ja miettivät kuinka hulluja suomalaiset ovat. 

Nähtävyyksiä ei paljon keretty nähdä. Yhtenä päivänä meille oli järjestetty matka Bielefeldiin missä kävimme katsomassa jotain linnaa (meni vähän nimi ohi) ja shoppailemassa, mihin oli varattu ihanan paljon aikaa. Löysin muuten neljä upeeta paitaa eikä olleet edes kalliit  Ruoka oli hyvää ja tietysti pitihän sitä käydä paikallisessa tavernassa sillä yhdellä.

Koulujärjestelmä siellä on mielenkiintoinen. Kaikki ovat kohteliaampia keskenään ja henkilöitä puhutellaan sukunimillä, mikä on ehkä hieman tönkköä suomalaisesta tytöstä.